Vandring i natur - Fritidshuset

Det finns fler vackra vandringsleder i detta landskap, nedan får du mer info om några av dem.

Jämtlandstriangeln

Denna led sträcker sig 47 km mellan de tre fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren i Jämtlandsfjällen. Går du hela leden så tar det mellan 3-5 dagar beroende på hur långa dagsetapper du genomför. Leden är mycket lätt att vandra så den är perfekt för dig som är nybörjare. Vid Sylarnas fjällstation kan du välja att göra att göra en topptur upp på Syltoppen, det tar en extra dag vilket så vill du göra denna topptur bör planera in en extra dag. Du kan vandra denna led med lätt packning du du hinner fram till en fjällstation varje kväll. Du tar dig till leden genom att ta bussen från Duved/Enafors till Storulvån.

Jämtlandsleden

En vandringsled mellan Härjedalen och Jämtland från Ramundberget till Storulvån. Leden är 63 km lång och delas upp i 4 dagsetapper som ser ut som följer:

  • Ramundberget – Fältjägarstugan16 km
  • Fältjägarstugan – Helags fjällstation 12 km
  • Helags fjällstation – Sylarnas fjällstation 19 km
  • Sylarnas fjällstation – Storulvåns fjällstation 16 km

Leden går uppe på kalfjället ovanför trädgränsen hela vägen förutom några kilometer i början och på slutet. Denna led delar delvis sträckning med Södra Kungsleden.

Mittskanderna

Denna led tar dig från Sverige in i Norge och tillbaka. Många väljer Storulvån som start på denna tur. Leden är 83 km och 5 dagar är en lagom tidsperiod att gå sträckan på. Börjar du vandra vid Storulvån så går du via Blåhammaren och sedan över på den norska sidan till Storerikvollen och Nedalshytta. Sedan passerar du genom det vidunderliga Ekorrpasset, Sylarna och sedan tillbaka till Storulvån. Vill du göra en topptur längs vägen bör du lägga till 1 dag till planeringen. STF arrangerar guidade 5 dagarsturer både på sommaren och vintern som utgår från just Storulvån.